top of page

Termőföld

Tomatoes in Greenhouse

Natúr termőföld

Cégünk kizárólag csak közvetlenül bányából származó, kiemelkedő minőségű fekete termőfölddel foglalkozik.

Natúr állapotban a termőföld javasolt felhasználása leginkább nagyobb területek feltöltésére ajánlott. Mélyebben a természetéből adódó, esetlegesen kialakult rögök nem okoznak gondot, illetve így egy vastagabb tápanyagban gazdag réteget tudunk kialakítani.

A termőföldet általában köbméterben számoljuk víztartalmának változatossága miatt. A rendelés szempontjából mégis talán segítségül lehet váltószáma, amely tonnára értve körülbelül:

1 m3 = ~1,3 to

Darált föld

A darált föld előnye a natúr termőfölddel szemben főként könnyebbsége. A darálás során a földben természetéből adódóan kialakuló, esetleges rögöket is kiszűrhetjük, ezzel egy porhanyósabb, levegővel telt humuszt kapunk.

Javasolt kisebb volumenű feltöltések esetében, illetve legfelső rétegnek való elterítése. Puhasága miatt az ültetés kényelmesebb, illetve a sarjadó növények számára is könnyebb így a növekedés.

Váltószáma a levegőssége miatt valamivel kevesebb, mint a termőföldé:

1 m3 = ~1,2 to

Fresh Runner Beans
Seedlings

Marhatrágya

Amennyiben a megmunkálni kívánt területünk termőtalaja nem kiemelkedő, inkább csak megfelelő minőségű, és szeretnénk növényeink számára az ültetőközeget jobbá, termékenyebbé tenni, úgy a bedolgozott marhatrágya nagy segítségünkre lehet.

Cégünk kizárólag ellenőrzött gazdaságból származó kiváló minőségű marhatrágyát forgalmaz, amely javítja a termőföld tápanyag- , illetve ásványi anyag tartalmát, ezzel hozzájárulván az egészséges, erős növények növekedéséhez.

Váltószáma a darált földével megegyező:

1 m3 = ~1,2 to

(Dunakeszi telephelyünkön csak földdel keverve kapható)

Komposzt

A komposzt a marhatrágyához hasonló előnyökkel bír, különbségük abban rejlik, hogy a komposzt kizárólag növényi eredetű összetevők, érlelés után létrejött koncentrátuma, ennek okán elkészítése több időt vesz igénybe.

A kettő közötti döntést a meglévő termőtalaj tápanyag-összetétele kell, hogy meghatározza, melyik vegyület mennyiségét szükséges, illetve célszerű emelni. Amennyiben nem ismerjük a talaj tápanyag összetételét célszerű keverten alkalmazni, így biztosan sikerül a talaj minőségén javítanunk.

Fontos azonban megjegyezni, hogy bár a magas tápanyag-tartalom hasznos és jót tesz, a túl sokkal már negatív hatást érünk el.

Súlya és térfogata egyenlő, a váltószáma:

1 m3 = ~1 to

Spring Onions
Tomatoes in Greenhouse

Keverékek

Telephelyeinken lehetőség van az előzőleg felsorolt termékek vegyített megvásárlására is.

Így kedvező tulajdonágaikat ötvözhetjük, gépeinkkel a keverést nagyobb mennyiségben is megfelelően tudjuk kivitelezni.

Árlistánkon megtalálhatók:

  • Trágyás termőföld

  • Trágyás darált termőföld

  • Komposztos termőföld

  • Komposztos darált termőföld

  • Trágyás-komposztos termőföld

  • Trágyás-komposztos darált termőföld

bottom of page